Skip to content

Együtt tovább az Évközi időben, Húsvét után

Pünkösd utáni hétfőn beléptünk az Évközi időbe.  A Pünkösd utáni vasárnapokon ünnepeljük Szentháromság vasárnapját, utána pedig Úrnapját, de a hétköznapokon a 10.Évközi héttel folytatódik a liturgikus év ebben az esztendőben!

 

Hétfő az Évközi 10.héten – Ha az olvasmányokat a köznapról vesszük – mert Pünkösd utáni hétfőn Szűz Máriát, mint az Egyház Anyját ünnepeljük a tavalyi év óta-, akkor a honlap oldalain  a 2015-ös, 2016-os és 2017-es oldalakon hallgathatunk prédikációt!

Szent Barnabás apostol ünnepén 2004-ből hallgathatunk prédikációt az apostoli életről!

 

Szerda az Évközi 10.héten – A honlap oldalain nem, de a korábbi évekből hallgathatunk prédikációkat!

2005-ből: Az ószövetségi írások fontosságáról

2006-ból: Jézus és a törvény…

 

Csütörtök az Évközi 10.héten – A honlap oldalain a 2017-es oldalon, a korábbi évekből pedig 2005-ből hallgathatunk prédikációt! (Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe van ma, ha más szentírási szakaszokkal találkoznánk a szentmisében.)

2005-ből: “Mintha egy képzavar lenne az evangéliumban…”

 

Péntek az Évközi 10.héten – A honlap oldalain a 2018-as oldalon  hallgathatunk gyönyörű gondolatokat a házasság szentségéről, a teremtésből kiindulva! De a szentmise válaszos zsoltára alapján is, 2003-ból!

2003-ból: Mit jelent bemutatni a dicséret áldozatát?

 

Szombat az Évközi 10.héten – A honlap oldalain a 2017-es oldalon  hallgathatunk prédikációt az evangéliumról! “Lehetséges az, …”, amit az Úr Jézus kér a hegyi beszédben!  A szentleckéről pedig 2003-ból!

2003-ból: A kiengesztelődés szolgálatáról, Szent Pál levele alapján

 

Szentháromság vasárnapja – A honlapon -ugyan más evangéliummal – a 2014-es oldal legelső (legalsó) prédikációja csodálatosan összefoglalja azt a titkot, amit a Szentháromság jelent!De régebbről is nagy haszonnal hallgathatunk erről a számunkra oly fontos titokról!

2007-ből: Az összekötő kapocs ugyanaz legyen közöttünk, mint ami Istenben létezik…

2008-ból: A Háromság a lényegre mutat: Isten a Szeretet!

 

Hétfő az Évközi 11.héten – A honlap oldalain a 2016-os oldal kivételével mindegyik évben találunk prédikációt! A páros években az olvasmányról is -ami ebben az évben nem hangzik el- szólnak a gondolatok, de Jézus tanításáról is!

 

Kedd az Évközi 11.héten – A honlap oldalain a tegnapihoz hasonlóan a 2016-os oldal kivételével mindegyik évben találunk prédikációt! Miben rejlik az, hogy “tökéletesek legyünk”?…