Skip to content

A honlapról: 2018.10.01. után

Amióta létrehoztam egy új oldaltEgyütt, tovább...-, látszólag eltűnt egy csomó másik oldal a menüsorból és csak pár maradt, de csak a menüből vettem le a könnyebb áttekinthetőség miatt, egyébként a honlapon maradtak. Most pl.a Karácsonyi időben járunk a liturgikus évben, ezért nem szükséges, hogy az Adventi, Nagyböjti, Húsvéti és az Évközi idő I. és II. látszódjon. Csak a Karácsonyi oldalakat látjuk 2013-2018 között. Amikor az új oldalon utalok ezekre a felvételekre, könnyebb megtalálni azokat. De ha ebből az öt évből nincs prédikáció az adott napra, akkor keresgélek a 2013 előtti kincses-zsákomból és azokat feltöltöm az Együtt, tovább oldalra. Ezek a felvételek nem olyan jó minőségűek, ezért nem töltöttem fel őket eddig. Most tudom értékelni a recsegősebb felvételt is…

Az adventi időben az adventi oldalak, a karácsonyi időben a karácsonyi oldalak és így tovább… fognak megjelenni a menüsorban. (Ha bármilyen kérdés felvetődik ezzel kapcsolatban, azt a kapcsolat oldalán lehet megírni!)

A honlapot azért indítottam pár évvel ezelőtt, hogy hívő vagy nem hívő, bárki az interneten rábukkanhasson Barna Máté domonkos szerzetes prédikációira. Úgy gondoltam, ha csak egy ember is ráérez erre a mentalitásra és ezzel a mentalitással való Istenszeretetre, már megéri a munkát! (A munka szó rossz kifejezés! 🙂 ) Hiszen lehetséges, hogy okosan és “normális emberként” szeressük az Úristent, mentesen minden babonaságtól és rossz beidegződéstől. Lehetséges, hogy úgy beszéljünk erről, hogy azt bárki megértse. Lehetséges és fontos, hogy Jézus módjára elfogadjunk mindenkit, leprást, vakot, szamariait. Fontos, hogy akarjuk keresni az okokat, a gyökereket, hogy megértsük, mit miért teszünk. És szükségünk van arra, hogy tudjuk megszólítani az Urat, elfogadni Őt az életünk Urának és MINDENT az ő fényében tudjunk látni!

Nem gondolom természetesen, hogy nincs más út ezekhez a célokhoz. De ez is egy út és nem is akármilyen! 🙂

Nem volt célja soha a honlapnak Máté atya életét megmutatni, eseményeket, híreket közölni. “Csupán” a prédikációit szerettem volna elérhetővé tenni, hogy meghallhathassa bárki!

2018 szeptember 5-én hallgathattuk őt személyesen utoljára… És október 1-én hagyott itt minket.

Nehezebb ez, mint gondoltam.

A honlap szerkesztését folytatom, magam miatt is, mások miatt is! Az idő, amíg a felvételekkel foglalkozom, áldott idő! Gyógyít és felemel a szomorúságból. Kívánom ezt mindenkinek! Mert azt gondolom, lehetünk attól még nagyon szomorúak, hogy ugyanakkor reméljük az Örök Életet! És elképzeljük benne, ahogyan Máté atya kacag az angyalokkal…