Skip to content

A honlapról: 2018.10.01. után

Amióta létrehoztam egy új oldalt –Együtt, tovább...-, látszólag eltűnt egy csomó másik, de csak a menüsorból vettem le a könnyebb áttekinthetőség miatt. Most pl.az Évközi idő II.-ben járunk a liturgikus évben, ezért nem szükséges, hogy az adventi, karácsonyi, nagyböjti, húsvéti és az évközi idő I. látszódjon. Csak az Évközi idő II. oldalakat látjuk 2014-2018 között. Amikor az új oldalon utalok ezekre a felvételekre, könnyebb megtalálni azokat. De ha ebből a négy évből nincs prédikáció az adott napra, akkor keresgélek a 2014 előtti kincses-zsákomból és azokat feltöltöm az Együtt, tovább oldalra. Ezek a felvételek nem olyan jó minőségűek, ezért is nem töltöttem fel őket. Most tudom értékelni a recsegősebb felvételt is…

A honlapot azért indítottam pár évvel ezelőtt, hogy hívő vagy nem hívő, bárki az interneten rábukkanhasson Barna Máté domonkos szerzetes prédikációira. Úgy gondoltam, ha csak egy ember is ráérez erre a mentalitásra és ezzel a mentalitással való Istenszeretetre, már megéri a munkát! (A munka szó rossz kifejezés! 🙂 ) Hiszen lehetséges, hogy okosan és “normális emberként” szeressük az Úristent, mentesen minden babonaságtól és rossz beidegződéstől. Lehetséges, hogy úgy beszéljünk erről, hogy azt bárki megértse. Fontos, hogy Jézus módjára elfogadjunk mindenkit, leprást, vakot, szamariait. Fontos, hogy akarjuk keresni az okokat, a gyökereket, hogy megértsük, mit miért teszünk. És szükségünk van arra, hogy tudjuk megszólítani az Urat, elfogadni Őt az életünk urának és MINDENT az ő fényében tudjunk látni!

Nem gondolom természetesen, hogy nincs más út ezekhez a célokhoz. De ez is egy út és nem is akármilyen! 🙂

Nem volt célja soha a honlapnak Máté atya életét megmutatni, eseményeket, híreket közölni. “Csupán” a prédikációit szerettem volna elérhetővé tenni, ahol meghallhatja bárki!

2018 szeptember 5-én hallgathattuk őt személyesen utoljára… És október 1-én hagyott itt minket.

Nehezebb ez, mint gondoltam.

A honlap szerkesztését folytatom, magam miatt is, mások miatt is! Az idő, amíg a felvételekkel foglalkozom, áldott idő! Gyógyít és felemel a szomorúságból. Kívánom ezt mindenkinek! Mert azt gondolom, lehetünk attól még nagyon szomorúak, hogy reméljük az Örök Életet és elképzeljük benne, ahogyan Máté atya kacag az angyalokkal!